Nieuwsbrief PKNParkstad nr. 18-03

OP WEG NAAR PASEN.
Het Paasfeest vier je niet zomaar even. Vanouds ging daar een lange voorbereidingstijd aan vooraf. De Commissie Erediensten Parkstad (CEP) heeft ook dit jaar weer gezocht naar een goede vorm voor voorbereiding. We gaan daarbij van Parkstaddienst naar Parkstaddienst.
We beginnen in de Tempspleinkerk in Heerlen. Zondag 25 maart vieren we, in een Parkstaddienst, Palmzondag. (Aanvang 10.00 uur)

Dan volgen er op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 maart, drie avondgebeden. Omdat die, als intieme meditatieve bijeenkomsten, bedoeld zijn, hebben we gekozen voor de Ark. In dit gebouw komen deze gebedsdiensten het beste tot hun recht. (Aanvang 19.30 uur)

Donderdag 29 maart vieren we Witte Donderdag. Jezus viert met zijn leerlingen een maaltijd die uitgroeit tot wat wij het Avondmaal zijn gaan noemen. (Aanvang 19.30 uur)
Vrijdag 30 maart is het Goede Vrijdag. We mediteren dan over de Kruisiging van Jezus. Op wat voor manier spreekt het kruis van Jezus ons aan. (Aanvang 19.30 uur)