Nieuwsbrief PKNParkstad nr. 18-02

Zondag 25 maart - Na afloop van de Parkstaddienst in de Pelgrimskerk in Brunssum wordt er een gemeenteberaad gehouden over de structuur van de nieuwe kerkenraad.
De dienst begint om 10.00 uur

Structuur nieuwe kerkenraad
Van drie gemeenten naar één houdt in dat alle activiteiten die tot nu verdeeld zijn over drie plekken, nu gecoördineerd moeten worden vanuit één punt. De nieuwe kerkenraad draagt daarvoor de eindverantwoordelijkheid. Je kunt echter al die activiteiten niet zomaar in elkaar schuiven. Elke - nu nog zelfstandige - gemeente heeft immers zijn eigen karakter. En een samenvoeging moet geen eenheidsworst worden.
Over deze problematiek  hebben we uitvoerig gesproken. Onze eerste conclusie was dat we in de kerkenraad alle werksoorten bij elkaar moeten brengen. Er beginnen al een aantal werkgroepen te functioneren:
·        Commissie Eredienst Parkstad
·        Pastorale Raad Parkstad
·        Communicatiewerkgroep
·        Jeugdraad
·        Werkgroep ontmoeting en bezinning
·        Diaconie
·        Kerkrentmeesters.
In deze werkgroepen komen ook de bijzondere dingen van de drie “oude” gemeentes aan de orde.
De kerkenraad zou dan kunnen worden samengesteld uit vertegenwoordigers van de werkgroepen. Maar hoe dat het beste kan is nog niet duidelijk. De drie oorspronkelijke kernen moeten ook hun inbreng houden.

Naam van de nieuwe gemeente
Vijf mensen hadden een naam voor onze nieuwe gemeente ingestuurd.
·        Protestantse Gemeente ZON te Parkstad (Hierbij staat ZON voor Zuid Oost Nederland)
·        Protestantse Open Hof Gemeente te Parkstad
·        Protestantse Ark en Tem-Pel Gemeente te Parkstad
·        Protestantse Regenboog Gemeente te Parkstad
·        PKN Gemeente De Driehoek te Parkstad
Ook deze namen kunt u op het gemeenteberaad van commentaar voorzien.

De Ark
datum en tijdstip 29-07-2018 om 10.00 uur